Milyen az ideális reggeli?
A mai kor emberét számtalan civilizációs ártalom éri, s ezek előbb utóbb súlyos betegségek kialakulásához vezetnek, mint a rosszindulatú daganatok, szívinfarktus, agyvérzés stb. Közös jellemzőjük, hogy szinte mindegyik a sejtek szintjére, azok nem megfelelő működésére (a sejtek helytelen táplálására és a regeneráció hiányára) vezethetők vissza.
Szervezetünk az idő múlásával csökkenő hatásfokkal vesz fel tápanyagokat. A rossz és/vagy egyoldalú táplálkozás, a stressz és a túlsúly (tetézve a környezet ma már egyre károsítóbb hatásaival) idővel a szervezet elégtelen működéséhez, a sejtek alultápláltságához vezet, melyet különböző stádiumokban egészségi károsodások követnek az egészen enyhétől a legsúlyosabb betegségekig bezárólag.
Hol kezdődik a helytelen táplálkozás?
Minden nap reggel.
Az emberek azt hiszik, a szemükkel esznek.
A szemnek azonban semmi tennivalója nincs.
A hasnyálmirigynek azonban annál több. Az inzulin és az emésztőnedvek termelése.
Az emberi test több mint 100 billió sejtből áll és 114 különböző tápanyagra van szüksége napi szinten kiegyensúlyozott mennyiségben.
Amit tegnap ettünk, adja az energiát és a tápanyagot a test sejtjeinek és szöveteinek regenerálására.
Hogyan használja fel ezt a szervezet?
Testünk felébred reggel, és 114 tápanyagot követel.
És mit adunk?
Mi is történik valójában, ha kihagyjuk a reggelit?
Amikor kihagyjuk a reggelit, a vércukorszint a normális szint alá süllyed, erős éhségérzetünk támad, és energiaszintünk lecsökken. Az egyszerű szénhidrátokhoz nyulunk, hogy vércukorszintünk emelkedjen, valamint, hogy legyőzzük az éhségérzetet és az energiaszint csökkenést. Az egyszerű szénhidrátok azonnali vércukorszint emelkedést és jelentős inzulin kibocsátást okoznak. Az inzulin kivonja a vérből a cukrot és a felesleget zsírrá alakítja. Ez a ciklus a nap folyamán még 2-3-szor megismétlődik. Ez az ördögi kör jelenti a diabétesz, magas vérnyomás és a sülytöbblet egyik fő okát.
Mi történik valójában, ha szénhidrát alapú reggelit fogyasztunk?
Reggel az egyszerű szénhidrátok (cukros, finomított gabonapelyhek, fehér kenyér, pirítós…stb) azonnali vércukorszint emelkedést okoznak, ami jelentős inzulin kibocsátást eredményez. Az inzulin kivonja a vérből a cukrot, és a többletet zsírrá alakítja. Az eredmény leesett vércukorszint, és még több szénhidrát utáni vágy. Ez a ciklus a nap folyamán még 2-3-szor megismétlődik. Ez az ördögi kör jelenti a diabétesz, magas vérnyomás és a súlytöbblet egyik fő okát.
Mi történik egy IDEÁLIS REGGELI
elfogyasztása esetén?
Az IDEÁLIS REGGELI ellátja szervezetünket minden létfontosságú tápanyaggal és energiával, anélkül, hogy emelné a vércukor- és inzulinszintet. Segít elkerülni a szénhidrátoktól való függést a nap folyamán. Így kontrollálni lehet az éhséget, csökken a szénhidrátok (snack-ek, csokoládé, cukrászsütemények, rágcsálnivalók, üdítőitalok… stb) utáni erős vágy, és a szervezet a saját zsírtartalékait használja fel az energia előállításához.
Egy ideális reggelit sokféleképpen össze lehet állítani, csak idő, energia és pénz kérdése. Manapság már számtalan fehérjealapu táplálékkiegészítő is beszerezhető a piacon.
Az egyszerű, gyors, hatékony megoldást kedvelőknek örömmel jelentem, már Magyarországon is kaphato a Herbalife Formula 1 Egészséges Táplálék gluténmentes változata.
Mit néz meg először egy gluténmentesen táplálkozo?
A cimkét!
Miből származik a fehérje? Tartalmaz állati fehérjét? Szoját?
Jo választás, ha:
Szeretnéd megkostolni? Az elérhetőségeimet itt találod.
Viletelné Markó Mária
Herbalife független tanácsadó
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még két hírem. Tudod a jó és a rossz!