Gombás-brokkolis-sajtos köles
Elkészítés:
1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.
2. Egy gerezd fokhagymát megpucolunk, elkaparjuk.
3. Teflon bevonatu edényben 1 EK zsiradékot melegítünk, a hagymát üvegesre piritjuk, a végén hozzáadjuk a fokhagymát.
4. Hozzáöntjük a forró vízzel leöblitett kölest ( nekem 1 bögre), majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel (csontlével, szürt zöldségleveslével).
5. Ha fellforrt, sózzuk, borsozzuk, kislángra vesszük, és fedő alatt készre főzzük. (kb. 15-20 perc)
6. Brokkolit roppanósra főzzük.
7. Gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
8. Egy nagyobb és magasabb falú serpenyőben 1 EK felhevített zsiradékon megpiritjuk a gombát. Csipet só, bors, ízlés szerint ErősPista.
9. A kész gombához hozzáadjuk a kölest, átforgatjuk, majd a brokkolival is összekeverjük.
Tálalhatjuk. A meleg zöldséges kölesre ráreszelt sajt könnyen megolvad.
Köretként vagy önállóan egytál ételként is megállja a helyét.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.