Csontleves húsgombóccal
Én így készitem a csontleveseket:
A csontot (csontokat, ez most 6 db csirkemellcsontból készült) annyi vízben, amennyi ellepi, felteszem főzni.
Amikor forr a víz, leöntöm. Elmosom a fazekat, lemosom a csontokat.
Annyi vízben, amennyi ellepi a csontokat, ismét felteszem főzni. Amikor elkezd forrni, visszaveszem a lángot, hogy csak gyöngyözzön.
Azt tapasztaltam, hogy így mindig tiszta marad a leves.
Kezdődhet a bezöldségelés, fűszerezés ízlés szerint.
Kelkáposztalevelet is belefőztem ( bár nincs a listán, az ilyet nem készítek többet menűpont alatt elmesélem miért)
A kelbimbót félig főtt állapotban kiszedtem, lehűtöttem (sült zöldség lesz belőle)
Húsgombóc készítése:
1. Amikor a leves kész, a csontokat kiveszem, lefejtem a húst, apróra vágom.
Első sikertelen nekifutás:
Egy tojást csipet sóval felvertem, hozzáadtam 1 EK kukoricalisztet, elkevertem örölt borssal, vágott petrezselyemmel, majd hozzáadtam a főtt, aprított húst.
Forrásba lévő vízbe galuskákat próbáltam volna szaggatni, de teljesen szétmállott.
Második nekifutás:
Újabb tojást vertem fel, ebbe elkevertem 1 EK rizslisztet, majd hozzáadtam a fűszeres kukoricalisztes hús masszát.
Így már sikerült. Egybemaradtak a galuskák is, és a húsgombócok is.
Finom is lett.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2