LISZTESMOLNÁR
Eredeti recept : Molnárka (Forrás: PrimaKonyha 2008.május)
Gluténmentesített első próbálkozás:
ugyan ugy készítettem, mint az eredeti recept. Végeredmény: Ízre jó, csak sűrű, majdnemhogy szalonnás. Legyűrtük, csak a hozzá készített tormakrém landolt a kukában.
Második próbálkozás:
bár ennek már szinte semmi köze az eredeti recepthez. Se anyaghányadban, se technológiában. A végeredmény azonban kitűnő.
Elkészítés:
1. Gyors-kovász: tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. 3 EK liszttel megszórjuk, elkeverjük. Meleg helyen fedő alatt 20 percig kelesztjük.
2. Liszteket keverőtálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, olvasztott vajat, csipet sót, a gyors-kovászt és "bedagasztjuk".
3. Rizsliszttel beszórt nyujtólapon (még egy kicsi rizsliszttel átgyúrtam, hogy formázható legyen, ne ragadjon) hengert formázunk, 8 fele vágjuk.
4. Egyenként megformázzuk.
Nyuszik füle: egyszerűen olloval belevégtam két helyen és kihajtottam. A szemek szegfűszegből.
5. Kelesztés: 60 perc
6. Felét felvert tojással lekentem, másik fele szüzen maradt.
7. Sütés: kb 20 perc (tűpróba)
Megjegyzés: finom, puha, könnyű tészta. Nyulakat legközelebb muffinsütőben fogom kipróbálni, hogy tartsa a formáját.
Még a nyulak sem fogják megérni az estét. Ez tuti.
Azonnali gyorsszendvics Lisztesmolnárból és a GM tormakrémből zöldségekkel.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.