Cékla-kocka
gluténmentes kevert süti
Célszerű akkor készíteni, amikor házi céklasalátát állítunk össze.
1. Egyben megfőzzük a céklákat, amikor kész 1-2 darabot (25-30 dkg) elveszünk, gyorsan megpucoljuk és apritógéppel pépesítjük.
2. Vajat a főzőcsokoládéval(keserűcsokival) felolvasztjuk.
3. 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk.
4. 3 tojássárgát 10 dkg cukorral habosra keverünk.
5. Liszteket elegyítjük a sütőporral, kukoricakeményítővel.
6. Sárgakrémhez hozzákeverjük a céklapépet, vajascsokit, majd a lisztkeverékünket, 1 narancs kifacsart levét és belereszeljük 1 citrom héját. Végül óvatosan a fehérjehabot.
7. sütőformát vékonyan kivajazzuk, rizsliszttel beszorjuk (vagy sütőpapirral kibélelünk egy tortaformát). Beleöntjük a keveréket.
8. légkeveréses sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 40 perc)
( Tipp: okulva a múltkori esetből, amikor is gyűrűformában készítettem -kiesett és egy kicsit megtöredezett a kész süti -most már úgy szedtem ki, hogy a tepsire ráhelyeztem a tálcát és így fordítottam meg )
Viletelné Markó Mária
"Hotel Mama" főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?