Kelkáposztafasírt
Elkészítés:
1./ Kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, vastag ereket kivágjuk.
2./ a kelkáposztaleveleket kevés vízben megfőzzük. A főzővizet sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával fűszerezzük. (leszürve kitűnő zöldségleves készíthető belőle)
3./ Ha megfőtt, leszűrjük, lehűtjük.
4./ a levelekből kinyomjuk a vizet (két markunk segítségével), és vékony laskára vágjuk.
4./ "Vájlingba" összeállítjuk, fűszerezzük, azaz laskára vágott kelkáposztalevél, 1 tojás, 1 EK kukoricaliszt, só, bors, örölt kömény, fokhagyma, Erős Pista is mehet bele ízlés szerin.
5./ Egy tányérba 2 EK kukoricalisztet veszünk, ebbe forgatjuk majd meg a fasirtokat.
6./ Ujjnyi olajat serpenyőben megmelegítünk.
7./ Vizes kézzel a fasirtmasszából kiveszünk kisebb adagokat, kézzel pogácsákat formázunk, megforgatjuk a kukoricalisztben és a fasirtokat megsütjük.
( olajat nem veasz fel, lemértem.)
Viletelné Markó Mária
HotelMama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.