TÚRÓFÁNK
gluténmentes
A gluténmentes sütés-főzés területén újabb mérföldkőhöz érkeztem.
Farsangi időszak fánk nélkül?
Első kisérlet : Túrófánk
1. 1/2 dl cukros ( egy csipet) langyos tejben felfuttatunk 1 dkg. élesztőt.
2./ 2 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk
3./ 2 tojássárgáját a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk az áttört túrót.
4./ a liszteket összevegyítjük és a túrókrémhez adjuk
5./ végül hozzákeverjük a fehérjehabot.
Egy kevés rizslisztet szórunk a tetejére, konyharuhával letakarva 45 percig pihentetjük.
Deszkát beszórjuk kukoricaliszttel (vagy rizsliszttel) kiborítjuk a túrós tésztát. (egy kicsit lágynak éreztem, hozzágyúrtam még egy jó evőkanál kukoricalisztet 1 EK = 2 dkg)
1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütés:
serpenyőben újjnyi olajat melegítünk, nem szabad túlhevíteni.
(kiváncsiság kedvéért kimértem, 4 dl-t kóstált az olaj)
a túrófánkok mindkét oldalát megsütjük. Papirra szedjük ki, hogy a felesleges olajat le tudjuk itatni. Hamar készen van.
(a kiváncsiság kedvéért a már lehült olajat visszamértem: alig volt kevesebb 4 dl-nél. Nem volt mérhető a különbség)
(ugyancsak a kiváncsiság kedvéért sütöttem világosat és sötétebbet is. Belül a világos is szép lyukacsos)
Tálalás:
cukros tejföl
ribizlilekvár
Legközelebb
* reszelt citromhéjat biztos teszek bele.
* kenyérliszt helyett kipróbálok mást
Viletelné Markó Mária
Herbalife Független Tanácsadó
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.