Diós csók
glutén és laktózmentes
Elkészítés:
1. Diót ledaráljuk
2. Darált diót 25 dkg cukorral kávédarálón átdaráljuk, majd átszitáljuk
3. Tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd több részletben 10 dkg kristálycukrot hozzáadva fényesre verjük.
4. Az átszitált cukros dióhoz először hozzákeverjük a hab harmadát, majd óvatosan még két részletben a többi habot is.
5. Tepsit sütőpapirral kibélelünk ( 2 tepsi mennyiség)
6. A dióhabos masszát nyomózsákba töltjük. 50 Ft-os nagyságú halmokat nyomunk. (nem kell kétségbe esni, ha nem sikerül egyformára - elfogy!)
7. Egy órát pihentetjük, szárítjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket.
8. A tejszínt felforraljuk. Levesszük a tűzről, majd beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a vajat, folytonos keveréssel lehűtjük.
9. Sütőt előmelegítjük. 150 fokon 5 percig, 100 fokon 5-7 percig sütjük a csókokat.
10. Hagyjuk kihülni. A csókokat leválasztjuk a sütőpapirról és két felet a csokikrémmel összeragasztunk.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.