Kukoricalepény "Pizza" módra
Búzás pizzareceptem gluténmentesítésének első kisérlete
1.A hozzávalókat keverőtálba tesszük és a kézi robotgép dagasztóspiráljával kidolgozzuk.
2. Pihentetés 1/2 óra
3. Sütőpapirral bélelt tepsire a tésztából "kanállal" 4 kupacot rakunk és késsel megpróbálunk 4 db téglalapot formázni (nyúlik, ragad, ...)
4. Sütés 180 fokon .15 perc után jön a meglepetés: a tészta könnyen elválik a sütőpapirról. Nem törik, nem szakad. Sőt az alja pirul.
5. Megfordítjuk a téglalapokat, pizzaszósszal bekenjük (képen házilag készitett fűszeres paradicsomszósszal lekenve ) izlés szerinti feltétet rakunk rá.
Kisérletképpen 3 félét készítettem: paradicsomszószos füstölthalas, paradicsomszószos sajtos, magyaros (sonka, kolbász, hagyma)
6. Készre sütjük kb 15 perc alatt.
Megjegyzés: kivül ropog, belül puha. A kukorica ize dominál a tésztában.
Legközelebb a fordítás után fokhagymás olajjal is le fogom kenni.
A lisztek arányán változtatni fogok és valószínüleg csökkenteni fogom a folyadék mennyiségét.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.