Csokoládés kocka
Ez egy nagyon régi receptem. Lúdláb tortát készítek ez alapján.
Gluténmentesített adaptációja a következőképpen készül.
1./ Vizespiskótát készítünk
* 4 tojásfehérjét 4 EK vizzel és csipet sóval kemény habbá verünk
* 4 tojássárgáját 4 EK vízzel és 20 dkg cukorral krémesre keverünk.
* liszteket összevegyítjük a sütőporral, hozzákeverjük a tojáskrémhez a fehérjehabbal .
* 25x38 cm-es sütőpapirral bélelt tepsiben sütjük 180 fokon kb 20-25 perc tűpróbáig.
* kihűtjük.
2./ Krém
* besamelt készítünk: 5 dkg vajat felmelegítünk, rászórjuk a rizslisztet, folytonos kavarás mellett "izzitjuk", de ne szinesedjen meg. Felöntjük a házi natur rizstejjel, besűrítjük. Kihűtjük.
* cukrot a 20 dkg vajjal és kakaóporral kikeverünk, majd a kihült besamelt több részletben hozzáadva krémesre keverjük.
* izesíthetjük még kávéval, rumba áztatott mazsolával, gyümölcsökkel (lúdlábtortánál meggyel).
* a krémet a pikótára kenjük.
3./ Máz
gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét 3 EK olajjal. A krémre öntjük, vizes késsel elsimitjuk.
A süteményt hideg helyre tesszük, amig a csokimáz megszilárdul.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.