GM-LM Tiroli rétes
Elkészítés
Töltelék
Első rúd: 500 g cseresznyét kimagozunk, összekeverjük 1 EK kukoricadarával és 1 MK örölt fahéjjal.
Második rúd: 1/2 üveg nyersen eltett alma összekeverve 1 EK kukoricadarával és 1 MK örölt fahéjjal.
Tészta:
1. 0,5 dl langyos cukros natur rizstejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Margarint habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, tojássárgát, cukrot, csipet sót.
3. Margarinkrémhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a liszttel rugalmas tésztává állítjuk össze.
4. A tésztát ketté osztjuk. Külön-külön téglalap alakra kinyújtjuk kb 40 x 25 cm-esre.
5. Közepére felhalmozzuk a tölteléket, a széleket késsel bevagdossuk, srébe hajtogatjuk
6. Sütőpapirral bélelt tepsire áthelyezzük egy lapát segítségével.
7. Tetejét tojással lekenjük.
8. Sütés gyorsan, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc.
9. Lehűlve szeleteljük, vastagabb szeletekre. Fahéjas porcukorral megszitálhatjuk.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.