Fasírt kölessel baconkabátban
(Forrás: Vidék íze 2008.márciusi számában Szerdahelyi Péterné/Bajánsenye ötlete alapján )
glutén-, laktóz- és szójamentes
Elkészítés:
1. Megfőzünk 20 g kölest, majd lehűtjük. (ebből kb. 50 g lesz főzést követően.) legközelebb többet teszek bele.
2. Összeállítjuk a fasírtot: darált hús, főzött köles, tojás, fűszerek: só, bors, kömény, pirospaprika (ErősPista)izlés szerint fokhagyma.
3. Bacon szeletekkel kibéleljük a muffinsütő formáit.( keresztbe 1-1 szelet, vagy 1 szelet körbe és 1 az aljára, tetejére felezve)
4. Megtöltjük a formákat fasírt hússal, belenyomunk egy szelet jóféle kolbászt (vagy tojásdarabot). Beborítjuk hússal, befedjük szalonnaszelettel (vagy ráhajtjuk)
5. Sütés 180 fokon kb 45 perc.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.