Túrós-barackos Streosel
(német receptújságban talált Kase-Streoselkuchen glutenmentesített átirata)
Elkészítés
Tészta:
1. liszteket összekeverjük a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Szükség esetén tejfölt hozzáadva sima tésztává összeállítjuk.
2. Sütőformát kivajazunk, belisztezünk.
3. Tésztát belenyomkodjuk, hogy pereme legyen
4. Beszórjuk 1 EK kukoricadarával.
Belevaló:
1. A tésztát kirakjuk gyümölccsel (felengedett mirelit gyümölccsel is kitűnő)
2. Vajat habosra keverjük a cukorral.
3. Hozzákeverjük a tojásokat, pudingport, túrót.
4. Ízesítjük vaniliáscukorral, reszelt citromhéjjal
5. A túrókrémet a gyümölcsre terítjük.
Streosel:
1. Lisztet összekeverjük a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal.
2. A morzsalékkal a túrókrém tetejét egyenletesen beszórjuk.
Sütés 180 fokon kb 50 perc tűpróbáig.
Megjegyzés:
*frissen alig szeletelhető (sajna kanalas)
* másnapra tökéletesen összeáll, összeérik.Jól szeletelhető
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.