GM-LM csokis-kókuszos
Tegnap az egyik angol főzőműsorban 2 érdekes ötletre lettem figyelmes.
Átvariáltam a tortát, glutén és laktózmentesítettem, kalóriát csökkentettem, árbaráttá tettem.
Tészta: felturbózott vizespiskóta 4 tojásból
1. 4 tojásfehérjét 4 EK vízzel csipet sóval kemény habbá verjük.
2. 4 tojássárgát 4 EK vízzel 20 dkg cukorral habosra keverjük.
3. A sárgakrémhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszteket és a fehérjehabot. Óvatosan összekeverjük.
4. Kettéosztjuk a tésztát.
5. Az egyikbe belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket (megerősíthetjük kókuszaromával is)
6. A másikba : 1 EK kakaót egy kevés vízzel krémesre keverjük egy csészében ( inkább egy kicsit follyon)
7.Sütőpapirral kibélelünk egy tepsit (40x24 cm-esbe készült). Evőkanállal felváltva egy csokis és egy kókuszos halmot rakunk.
Sütés: 180 fokon kb. 20 perc tűpróbáig.
Kiborítjuk, lehűtjük.
Krém:
1. Egy pudingport összekeverünk 10 dkg cukorral és egy tojássárgával. Csomomentesre kikeverjük 3 dl. natur rizstejjel. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Lehűtjük.
2. Egy Vénusz margarint habosra keverünk. Hozzákeverjük több részletben a lehült pudingot. Ízesítjük 10 dkg kókuszreszelékkel, 1-2 EK kakóporral (legközelebb ezt is egy pici vízzel ki fogom keverni, egészen más színű lesz) rummal vagy rumaromával.
3. Tésztára kenjük.
Megjegyzés: nagyon finom.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg?
Legfrissebb tippek, ötletek ITT