GM Túrós pite
(Horváth Ilona: Túrós béles citrommázzal receptjének gluténmentesített adaptációja)
Elkészítés:
Tészta
1. Liszteket összevegyítjük a sütőporral, cukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal(margarinnal).
2. Hozzáadjuk a 2 tojássárgát és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk.
3. amig elkészítjük a tölteléket, addig pihentetjük a tésztát.
Töltelék
1. Keverőtálba tesszük a túrót, vajat, cukrot, izesítöket, majd a 3 tojás sárgáját.
2. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk
3. A túrót és hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habot
Sütés
1. Tepsit sütőpapirral kibélelünk
2. A tészta felét a tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk rizsliszttel beszórt nyújtólapon. Tepsibe helyezzük (kézzel igazítjuk)
3. ráhelyezzük a túrótölteléket
4. a tészta másik felét is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékre
(nekem össze-vissza szakadt sajnos a ráhelyezésnél, egy kicsit "intarziás" lett - sebaj")
5. Sütés 180 fokon tűpróbáig, kb 30 perc
Máz
1. 20 dkg cukrot ledarálunk és kikeverjük fényesre 1 citrom levével.
2. az elkészült tészta tetejére kenjük még melegen.
Megjegyzés:
Kitűnően fagyasztható. Felengedés után pont olyan, mint a friss pite.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.