Húsos kelkáposzta
Előkészítés:
1. A rizst (nálam ez a mennyiség egy bögre) 1 evőkanál olajon megfuttatjuk, kétszer annyi vízzel felöntjük, felforraljuk, besózzuk, majd fedő alatt kislángon készre főzzük.
2./ Húsos füstöltszalonnát vékony csíkokra szeljük.
3./ Egy kis fej hagymát pegpucolunk, vékony laskára vágunk
4./ Néhány kelkáposztalevelet megmosunk, vastag erét kivágjuk, a leveleket vékony laskára vágjuk
5./ A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony csíkokra vágjuk (készíthetjük csirke, pulykahúsból is)
6./ kikészítjük a fűszereket : só, örölt bors, 2 gerezd fokhagyma lekaparva, örölt kömény, ErősPista ....
Elkészítés:
7./ Wokban a szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát rádobjuk és üvegesre piritjuk. Ezt követően a hússzeletkéket megpiritjuk. Ha már puha a hús rádobjuk a kelkáposztát. Fűszerezzük. Pár perc alatt a kelkáposzta összeesik - már jó is. ( pont ennyi idő alatt a rizs is elkészül).
Viletelné Markó Mária
HotelMama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.