Sonkás-sajtos házi natur rizstejjel készült muffin
házi natur rizstejes tormakrémmel
glutén-, szója- és laktózmentes
Elkészítés:
sonkás-sajtos muffin
1. sonkát apróra vágjuk
2. sajtot lereszeljük
3. keverőedénybe kimérjük a lisztet összekeverjük a sütőporral, kevés sóval, örölt borssal. Ráütünk 2 tojást, hozzáadjuk az olajat.
4. 1,5 dl házi natur rizstejet fokozatosan hozzáöntve kikeverjük.
5. hozzákeverjük a reszelt sajtot, apróra vágott sonkát.
6. Muffinsütőt kiolajozunk, kanál segítségével a tésztát kiadagoljuk.
7. Sütés 180 fokon tűpróbáig. kb. 25 perc.
Megjegyzés:
*legközelebb kevesebb olajjal fogom készíteni. Frissen egy kicsit"zsíros" volt.
*másnap alig érezhetően száradt ki. Nem morzsálódott.
tormakrém
1. 5 dkg vajon megfuttatjuk a lisztet, vigyázzunk arra, hogy ne szinesedjen meg.
2. felöntjük 4 dl házi natur rizstejjel és folyamatos kevergetve hozzáadjuk a kukoricakeményítőt. Sűrűre befőzzük. (sajnos összeállt, nem maradt keverhető)
3. Lehűtjük.
4. Keverőtálba tesszük a kihült masszát, hozzáadjuk a maradék vajat, ecetes tormát, sózzuk, borsozzuk és kikeverjük.
Megjegyzés:
* nagyon sűrű lett, nyomózsákból nem nyomható.
* kenni kitűnően lehet.
* íze jó.
* legközelebb kevesebb kukoricakeményítővel fogom elkészíteni.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.