Tyúkpörkölt egy kicsit másképpen
Egy jó tyúk, vagy kakaspörkölt titka : sok hagyma és 4-5-6 óra főzés.
1. A húst megmosom, részeire darabolom.
2. Hagymát megpucolom, megmosom, apró kockákra vágom.
3. Zsiradékon a hagymát üvegesre piritom, megszórom pirospaprikával, megkeverem, rádobom a húst, egy kicsit megpiritom.
Felöntöm vízzel, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom kerül rá, majd fedő alatt kislángon elkezdem főzni. Néha megnézem, amikor kell a vizet pótlom, nehogy lesüljön. Kb 3 óra múlva megsózom. Készre főzöm.
Nem tartozik a könnyű eledelek közé, ezért évek óta csak zöldségekkel tálalom.
Jelen esetben vékony laskára vágott kelkáposztával és haragoszöld-roppanós brokkoli rózsákkal.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.