GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

Magos kenyér

M-gel gluténmentes kenyérlisztből

Glutén-, szója- és laktózmentes

glutenmentes_kenyer_.jpg

kenyer_2.jpg

kenyer_m-gel_lisztbol_tt.jpg

 

20 éve magam sütöm a kenyereket, így a gluténmentes kenyérliszt csomagolásán feltüntetett használati utasítás helyett a szokásaimra hagyatkoztam.

Elkészítés:

1./ élesztőt egy kevés langyos vízben feloldottam

2/ dagasztótálba mértem a kenyérlisztet, hozzáadtam a vizet, futatott élesztőt, 0,5 dl olajat, sót, lenmagot, szezámmagot és egy kevés örölt köménymagot.

3./ gyors fordulaton kidagasztjuk

4./ sütőpapirral bélelt formába ( 28 x 9 x 7 cm magas) igazítjuk a tésztát, ruhával letakarva meleg helyen 60 percig kelesztjük.

5./ Sütő aljába egy vízzel teli kis lábast helyezünk.

Betesszük a megkelt kenyeret a sütőbe és 30 percig maximumon, majd 30 percig 100 fokon sütjük. Új alapanyagok használatakor tűpróbával ellenőrizhetünk.

6./ A megsült kenyeret rácsra (2 fakanálra ) helyezzük, így hütjük ki.

Az elkészült kenyér kihűlés után géppel is jól szeletelhető.

Állaga kalácsszerű, engem az amerikai csomagolt kenyerekre emlékeztet.

Íze: édeskés (vagy kevés sót raktam bele), számomra furcsa mellékízzel

 

mari_002.jpg

 

Viletelné Markó Mária

Hotel Mama főszakácsa

06-30-2307529

herbapont@gmail.com

skype:markomari2

 

2 hírem van:

1. A testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.

2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd  meg?

Legfrissebb tippek, ötletek ITT

 

Hogyan fogyhatsz könnyen?

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 230
Tegnapi: 339
Heti: 1 401
Havi: 6 238
Össz.: 670 692
Oldal: Kenyér
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2017 - glutenmentesreceptek.hupont.hu