GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

Túrógombóc

turogomboc_talalva_2014.02.17.jpgturogomboc_tt..jpg

Elkészítés:

1./ Házi prézli készítése

Megszáradt, másnapra már élvezhetetlen kenyered, zsemléd, kiflid?

Vágd fel 1 cm-es darabokra, rakd tálcára, másnapra teljesen kiszárad.

Diódarálóval daráld le, szitáld át, ha finom szemcsés prézlire van szükséged.

2./ Túrógombóc összeállítása:

A túróhoz hozzáadjuk a kukoricadarát, 1 tojást, 4 dkg margarint, 1 cs.vaniliáscukrot, 1 citrom reszelt héját, kevés sót és vizes kézzel jól kidolgozzuk.

1 órát hideg helyen pihentetjük.

3./ Prézli készítése.

2-3 evőkanál olajat felhevítünk, rádobjuk a prézlit, kavargatás mellett enyhén megpiritjuk. (szerintem sokkal szárazabb, mint ahogy megszokta az ember, ha buzalisztből készült zsemléből készíti a prézlit.)

4./ Felteszünk forrni 2-3 liter vizet fazékban. Ha forr, egy csipet sót és 1 EK olajat adunk a vízhez.

Evőkanállal kiveszünk egy adag tésztát, vizes kézzel jó diónyi gombocót formázunk. Ebből a mennyiségből 15 db gombóc lett.

5./ Főzés: amikor újra forr a víz, 4-5 gombocót beteszünk a vízbe. Amikor feljöttek a víz felszínére, már jók is. (ha sokkal tovább főnek, szétmálhatnak. lehet kisérletezni)

Könnyű, laza, (de nem a megszokott remegős) bár a dara egy kissé érezhető. Valószínüleg egy kicsit tovább kellett volna állni hagyni, vagy egy árnyalatnival tovább főzni.

6./ Meggy -öntet : a reggeli shékek készítéséhez gyakran használok fagyasztott meggyet. Maradt 10 dkg. Apritógépben pépesítettem.

7./ Tálalás: jelzésértékű szitált porcukorral és egy csipetnyi fahéjjal.

mari_002.jpg

 

Viletelné Markó Mária

Hotel Mama főszakácsa

06-30-2307529

herbapont@gmail.com

skype:markomari2

 





 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 268
Tegnapi: 413
Heti: 1 821
Havi: 14 441
Össz.: 647 281
Oldal: Túrógombóc
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2017 - glutenmentesreceptek.hupont.hu