Krumplitorta
Krumplitorta Ünnepi alkalmakra
Hozzávalók:
Piskóta: 25 dkg áttört főtt krumpli, 4 tojás, 25 dkg. porcukor, 3-3 EK rizs és kukoricaliszt, 1 csomag sütőpor
Krém: 25 dkg áttört főtt krumpli, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 dkg keserű kakaópor, 1 csomag vaniliáscukor, izlés szerint rum vagy rumaroma.
Krumplit megmossuk, héjában feltesszük főzni. Amikor kész, a főzővizet leöntjük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük.
Elkészítjük a piskótát. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk.
4 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört krumpli felét (25 dkg) , majd a sütőporral elkevert liszteket. A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapirral bélelet tepsibe simitjuk, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Kiboritjuk, hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet: a vajat habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a maradék áttört krumplit (25 dkg), kakaóport. Rummal és a vaniliáscukorral izesítjük.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük a krém felével. A másik felével bevonjuk a tésztát.
Egyszerűbb, ha egyszerűen csak megkenjük a krémmel a tésztát.
Nagyon finom, nincs ideje megszáradni.
Ha véletlenül sikerül eldugni néhány szeletet, másnap is pont ugyan olyan, sőt, az izeknek lehetősége van összeérni. (nálunk ilyen még nem fordult elő)
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?