GM-LM Frankfurti kelkáposzta
Elkészítés:
1. Kelkáposztát leveleire szedjük, sós vizbe beáztatjuk a leveleket (az esetlegesen levélredőkbe elbújt apró bogarak előjönnek) leszűrjük, lecsepegtetjük.
A vastag főereket kivágjuk , majd 2 cm széles laskákra vágjuk a leveleket.
Kevés vízben feltesszük főni, amikor forr a víz befűszerezzük: só, frissen örölt bors, örölt kömény, ErősPista
Fedő alatt kislángon lottyadásig főzzük.
2. Krumplit megpucoljuk, mossuk, kis kockákra vágjuk, kelkáposztához adjuk.
3. Amikor a krumpli már majdnem készrefőtt, karikára vágott Frankfurti virslit (GM-LM virslit) adunk hozzá és rögtön berántjuk a kelkáposztát.
Rántás : kevés olajon megfuttatjuk a rizslisztet, rögtön hozzáadunk 2-3 gerezd elkapart fokhagymát, majd 1-2 percig kevergetve üvegesítjük. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vizzel felengedjük, kelkáposztához keverjük.
4. Összerottyantjuk.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.