GM-LM Babburger
Gyerekkoromban nagymamám sokszor készített babfasírtot, húst ugyanis nagyon ritkán lehetett csak kapni.
A "háborús szakácskönyvébe" többféle recept is szerepel, de bevallom soha nem sikerült elkészítenem ehető formába. El is felejtettem.
Most azonban egy hivatalos Herbalife anyagban előkerült ajánlásként a babburger. (Forrás: http://wellness.herbalife.hu/cikkek/helyes-etkezes/9-konnyu-valtoztatas-az-egeszseges-etrendert )
Nekiálltam. Tévedsz, ha azt hiszed elsőre sikerült.
Elkészítés:
1. Fehér gyöngybabot este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, friss vízbe feltesszük főzni. kb 1/2 óra alatt vajpuha lesz. Leszürjük.
2. Apritógépbe pépesítjük.
3. Keverőtálba tesszük, fűszerezzük só, bors, kömény, elkapart fokhagyma, Erős Pista - ízlés szerint. Összedolgozzuk.
Első kisérlet : vizes kézzel jól formázható. Egy baja van, akár olajba sütjük, akár grillezzük, morzsáira esik szét. - kukába landolt.
Második kisérlet: fűszeres babmasszába beleütünk 1 tojást, 1 EK GM kukoricakeményítőt, 1 EK GM zsemlemorzsát. Összedolgozzuk.
Vizes kézzel megformázzuk. Kisérletképpen 2 darabot olajban kisütöttem. Nem vett fel olajat. Száraz, leginkább tojásos prézlihez hasonlít a halmazállapota. (panírozáskor ha marad egy kis felvert tojás, egy kis prézlivel sűrű masszát keverek, kisütöm )
Kisérletképpen a másik 2 darabot grillbe tettem. Puha, jól érezhető a bab íze, nem esett szét fordításkor. Sokkal finomabb,mint az olajban sült változat.
Megjegyzés: legközelebb, ha bablevest főzök, biztosan leveszek a babból néhány burgerre valót, igen vonzó fehérjetartalma miatt.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.