GM-LM Szilvás gombóc
Elkészítés
1. Krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, pucoljuk, átnyomjuk krumplinyomón.
2. Az áttört krumplihoz adjuk a liszteket, kukoricadarát, 1 EK olajat,2 tojást, izlés szerint sót. Összeállítjuk a tésztát.
3. Rizsliszttel beszórt lapon nyújtjuk. A tésztát 16 részre vágjuk (leeső darabokból lett a nudli)
4. minden tésztanégyzetre 1 kimagozott egész, vagy ha nagy a szilva, akkor csak egy felet helyezünk, 1 MK fahéjas cukorral megszórjuk.
A négyzet csücskeit összefogjuk, lisztes kézzel gombocokat formázunk.
5. Lábasba fizet forralunk, sózzuk, ujra lobogó vizbe szűrőkanál segítségével 4-5 gombocót helyezünk. Amikor feljött a vízfelszinre 4-5 percig "gurulósra" főzzük (gomboc pörög a vizben)
6. Szűrőkanállal kivesszük a gombocokat, elkészített prézliben megforgatjuk.
Megjegyzés: komolyan mondom, búzás koromban nem készítettem ilyen finom, nem szétfővő, kidurranásmentes gombocokat.
További édes tészták, sütemények
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.