"Orosházi" hajdinás csirke
"Orosházi tarhonyás csirke" módosított változata.
Elkészítés
Hajdina
2 EK kanál olajon üvegesre piritunk egy kis fej, apróra vágott hagymát, rádobunk 1 gerezd elkapart fokhagymát, és rögtön hozzáadjuk a hajdinát.
1-2 percig piritjuk, majd felöntjük kétszer annyi vizzel, mint amennyi a hajdina ( 250 g hajdina kb. 1 bögre).
Amikor felforrt a víz, fűszerezzük sóval, majd fedő alatt kislángon majdnem készre pároljuk. Kb. 20 perc.
Csirkepörkölt
1. Csirkecombot kifilézünk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A pörköltbe főzzük bele a csontot is, mert sokkal jobb íze lesz. (igazából csirkeszárnyából a legfinomabb, abból lesz a legcupákosabb)
2. Maradék olajon üvegesre piritjuk az apró kockákra vágott hagymát, pirospaprikával megszórjuk, rögtön hozzáadjuk a csirkehúst(csontot is), lepiritjuk.
3. Hozzáadunk 1 zöldpaprikát felkarikázva, 1 paradicsomot ugyancsak karikázva.
4.Fűszerezzük : só, örölt bors, Erős Pista
5. Fedő alatt készre főzzük saját levében. Kb.30 perc. Jó sok szaftja lesz.
Összeállítás
A csirkepörkölthöz hozzáadjuk a hajdinát. Összekeverjük, 8-10 percig együtt főzzük,ill. inkább piritjuk, többször megkavarjuk.
További GM-LM egytálételek
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.