GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

FASÍRTOK

GM-LM Babburger

gm-lm_sult_babburger.jpg

Fasírt kölessel baconkabátban

fasirt_kolessel.jpg

Karalábés rizsropogós

karalabes_rizsropogos.jpg

 

Kölesfasírt

kolesfasirt.jpg

 

Kelkáposztafasírt

kelkaposztafasirt.jpg

FALAFEL (csicseriborsó fasírt)

falafel.csicseriborso_fasirt.jpg

 

2014.01.16.falafel.tt.jpg

Hozzávalók:

200 g. csicseriborsó

1 kis fej hagyma apróra vágva ( 50 g)

2 gerezd fokhagyma (elkaparva)

1 tojás

1 TK kukoricakeményitő

Izlés szerint fűszerek: petrezsemzöld (fagyasztott is jó), chili (ErősPista volt otthon) római kömény ( örölt kömény is megteszi), koriander, só, örölt bors (frissen örölve jobb)

A sütéshez kb 2 dl.olaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót lehetőleg egy éjszakára beáztatjuk (legalább háromszoros vízbe). Reggel leszűrjük, apritógépben a lehető legjobban felaprítjuk. Keverőedénybe tesszük.

2. Hozzáadjuk a hagymát, elkapart fokhagymát, tojást, kukoricakeményítőt, a fűszereket, és vizes kézzel összedolgozzuk. Legalább egy órát állni hagyjuk.

3. Sütéshez egy magasabb falu serpenyőbe felhevítjük az olajat.

A csicseriborsó masszából kiveszünk egy golyónyit, kézzel kinyomjuk a vizet. Fogunk egy evőkanalat, arra ráhelyezzük a masszát, megformáljuk.

A kanál segítségével könnyebben tudjuk az olajba is helyezni.

A fasírtokat pirosra sütjük. Szűrőkanállal konyhai törlőre szedjük (szinte semmi olajnyomot nem hagy).

 

 

 

Kelkáposztafasírt

kelkaposztafasirt.jpg

Hozzávalók: 1 nagy fej kelkáposzta, 1 tojás, fűszerek: só, bors, őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, (Erős Pista) kukoricaliszt.

A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, vastag erét kivágjuk (ez mehet a komposztba)

Fazédban 1-1,5 l vizet forralunk, megsózzuk, amikor újra forr a víz beledobjuk a kelkáposztaleveleket, fűszereket, fedő alatt 20-25 perc alatt majdnem puhára főzzük.

Fogunk egy lábast, ebbe átöntjük a főzővizet. Kitűnő egy zöldségleves alaphoz. A kelkáposztaleveleket szőrőtálba öntjük és langyosra hűtjük.

Kinyomkodjuk belőle a vizet, amennyire csak tudjuk. Deszkán laskára vágjuk. "Vájlingba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, sót, őrölt borsot, köményt, elkapart fokhagymát, ha csípősen szeretjük ErősPistát is adhatunk hozzá.

Vizes kézzel összedolgozzuk, ha túl lágy adjunk hozzá kukoricalisztet.

Pogácsákat formázunk vizes kézzel, kukoricalisztben megforgatjuk.

Forró olajban(zsírban) pirosra sütjük.

 

mari_002.jpg

 

Viletelné Markó Mária

Hotel Mama főszakácsa

06-30-230752906-30-2307529

herbapont@gmail.com

skype:markomari2

https://www.facebook.com/glutenmentesen2014

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 63
Tegnapi: 509
Heti: 1 199
Havi: 11 013
Össz.: 705 168
Oldal: Fasírtok
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2017 - glutenmentesreceptek.hupont.hu