GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

Kelkáposztafasírt

kelkaposztafasirt.jpgkelkaposztafasirt_tt.jpg

Elkészítés:

1./ Kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, vastag ereket kivágjuk.

2./ a kelkáposztaleveleket kevés vízben megfőzzük. A főzővizet sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával fűszerezzük. (leszürve kitűnő zöldségleves készíthető belőle)

3./ Ha megfőtt, leszűrjük, lehűtjük.

4./ a levelekből kinyomjuk a vizet (két markunk segítségével), és vékony laskára vágjuk.

4./ "Vájlingba" összeállítjuk, fűszerezzük, azaz laskára vágott kelkáposztalevél, 1 tojás, 1 EK kukoricaliszt, só, bors, örölt kömény, fokhagyma, Erős Pista is mehet bele ízlés szerin.

5./ Egy tányérba 2 EK kukoricalisztet veszünk, ebbe forgatjuk majd meg a fasirtokat.

6./ Ujjnyi olajat serpenyőben megmelegítünk.

7./ Vizes kézzel a fasirtmasszából kiveszünk kisebb adagokat, kézzel pogácsákat formázunk, megforgatjuk a kukoricalisztben és a fasirtokat megsütjük.

( olajat nem veasz fel, lemértem.)

 

mari_002.jpg

 

Viletelné Markó Mária

HotelMama főszakácsa

06-30-2307529

herbapont@gmail.com

skype:markomari2

 

Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?

 

ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.

 

 





 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 487
Tegnapi: 406
Heti: 2 598
Havi: 11 598
Össz.: 644 438
Oldal: Kelkáposztafasírt
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2017 - glutenmentesreceptek.hupont.hu