Túrós-krumpli pogácsa
Elkészítés:
1./ Héjában megfőzzük a krumplit (kb 4 közepes szem= 30 dkg). Amikor kész a vizet leöntjük, a krumplit megpucoljuk és még melegen átnyomjuk krumplinyomón.
2./ A liszteket összekeverjük a sóval és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a túrót, majd az áttört krumplit. Gyorsan összedolgozzuk.
3./ 1 órát hideg helyen pihentetjük.
4./ Rizsliszttel beszórt deszkán jó 1 cm-esre kinyújtjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
5./ Sütőpapirral bélelt tepsire helyezzük (nekem ez a mennyiség 1 lapra fér el). Tetejét megkenjük felvert tojással. Izlés szerint magokkal, reszelt sajttal megszórjuk ( egész kömény, lenmag és szezámmag látható a képeken)
6./ 180 fokon pirosra sütjük.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?