Házi natur rizstej készítése
1. Lépés
Este egy bögre rizst (az enyém 3 dl-es = 35 dkg rizs) 2 zárható befőttesüvegbe szétosztottam.
2,5 bögre vizet felforraltam és elosztva a két befőttesüvegbe öntöttem.
Az üvegeket lezártam.
2. lépés
Másnap reggel 1-1 üveg tartaltát külön-külön alaposan leturmixoltam.
3. lépés
Fogtam egy fazekat és ráhelyeztem a szűrőkanalamat. A leturmixolt rizst tüllel bélelt szűrőkanálba öntöttem (így könnyebb szárazra kinyomkodni a rizst).
A szárazra kinyomkodott rizst egy külön edénybe tettem.
Amikor mind a két befőttesüveg tartalmát leturmixoltam, leszűrtem, kinyomkodtam, 2 bögre hidegvízzel kiöblítettem a turmixot - azt is beleöntöttem a fazékba.
4.lépés
A végeredmény: 1,5 l natur rizstej + 20 dkg rizsdara
(35 dkg rizzsel indultam - 20 dkg száraz rizsdara maradt, ezért a számításaimat 15 dkg rizsre készitettem. )
( A megmaradt rizsdarát savanyúkáposztás húsgombochoz használtam fel)
Hűtőben tárolandó.
Ha másnap reggel így találod, semmi pánik! Csak rázd fel, és visszanyeri az "eredeti alakját".
Használat előtt felrázandó.
(Forrás: http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/rizstej-keszitese-hazilag-natur-edes-es-mandulas-rizstej-recept)
MARADÉK NÉLKÜL!
A maradék rizstörmelék, dara felhasználható:
* pl. paradicsomos húsgombócba
* pl. rakott káposztába, rakott savanyú káposztába
* pl. rizstörmelékkoch, rizsfelfújt torta ami pont úgy készül, mint a rizskoch
*pl. rizskroketthez amít készíthetünk karalábéval, zöldbabbal
* pl. kókuszos rizskoch desszert
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-230752906-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg különösen 50 felett?