Rizsfelfújt torta
házi natur rizstejjel, a készítés közben keletkezett törmelék felhasználásával
glutén és laktózmentes
Elkészítés:
1. A házi natur rizstej készítése közben keletkezett rizstörmeléket feltesszük főzni 1/2 liter házi natur rizstejjel, cukorral és a vajjal. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, fedő alatt lehűtjük.
2. 4 tojás fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
3. A kihült tejberizsbe belekeverjük a 4 tojás sárgáját, 1 EK rizslisztet, (megbolondíthatjuk rumba áztatott mazsolával, reszelt citromhéjjal) majd a fehérjehabot.
4. Kerek tortaformát kivajazunk, rizsliszttel beszórjuk (vagy sütőpapirral kibélelünk), a tésztát belesímítjuk.
5. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Lehűtjük.
6. A pudingport összekeverjük szárazon a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, a rizstejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre kikeverjük.
7. A pudingot folytonos kavarás mellett sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadva a vajat tovább keverve lehűtjük.
8. A kihűlt rizsfelfújtat tálcára borítjuk, megkenjük a vaníliakrémmel, eperrel és mentalevéllel díszítjük.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.