Teasütemény
Elkészítés
Tészta:
1. Liszteket összekeverjük egy csipet szódabikarbónával, cukorral, csipet sóval.
2. Elmorzsoljuk a margarinnal
3. Tojással, és annyi tejföllel amennyit felvesz, összedolgozzuk.
4. Pihentetjük 60 percet
5. Rizsliszttel beszórt nyújtólapon 3-4 mm-esre nyújtjuk a tésztát, tetszés szerint formával kiszaggatjuk
(4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval lett 96 db kör)
6. Sütőpapirral fedett tepsin 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
(felét világosra sütöttem, amig elvált a papirról, másik felét egy kicsit sötétebbre - ez utóbbi másnap szárazabb, mig a világosra sütött ugyanolyan maradt, mint frissen)
Töltelék
1. 2 EK rizslisztet összekeverjük a kukoricakeményítővel, 1 EK kakaóval, 1 tojással és a tejszinnel
2. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre befőzzük (nekem teljesen összeállt)
3. Tűzről levéve belekeverjük a vajat.
Összeállítás:
A kihült korongat összeragasztjuk a krémmel.
Megjegyzés:
Felét sikerült elrejteni másnapra. A világosra sütöttek ugyanolyanok maradtak, mint frissen. A sötétebbre sütöttek egy kicsit szárazabbnak.
Nem morzsálódik. Nem száraz. A tészta nagyon jó és könnyű vele dolgozni.
Íze legjobban a vajas teasütemények ízére hasonlít.
Számomra ez az összeállítás nagyon tömény. Tetejét savanykás ribizlilekvárral kentük be.
Legközelebb lekvárral ragasztom össze.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.