Krumplitorta
Hozzávalók:
Piskóta: 25 dkg áttört főtt krumpli, 4 tojás, 25 dkg. porcukor, 3-3 EK rizs és kukoricaliszt, 1 csomag sütőpor
Krém: 25 dkg áttört főtt krumpli, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 dkg keserű kakaópor, 1 csomag vaniliáscukor, izlés szerint rum vagy rumaroma.
Krumplit megmossuk, héjában feltesszük főzni. Amikor kész, a főzővizet leöntjük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük.
Elkészítjük a piskótát.
1./ 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk.
2./ 4 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük.
3./ Hozzáadjuk az áttört krumpli felét (25 dkg) , majd a sütőporral elkevert liszteket.
4./ A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapirral bélelet tepsibe simitjuk, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Kiboritjuk, hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet:
1./ a vajat habosra keverjük a porcukorral.
2./ Hozzákeverjük a maradék áttört krumplit (25 dkg), kakaóport. Rummal és a vaniliáscukorral izesítjük.
A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel. Izlés szerint díszitjük.
Nagyon finom, hamar elfogy.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.