GM Egybefasírt kölessel és házikolbásszal
Elkészítés:
1. Kölest kimérjük, kétszer annyi vízben feltesszük főzni. Ha forr a víz sózzuk, visszavesszük a hőt, ferő alatt készre főzzük. Lehűtjük.
2. Keverőtálba a darált húst összekeverjük a kihült kölessel, tojással, fűszerekkel : só, örölt bors, köménymag, 2-3 gerezd elkapart fokhagyma, Erős Pista ízlés szerint. Egynemű masszává dolgozzuk.
3. Kenyérsütőformát kibéleljük sütőpapirral(vagy hőálló edényt használhatunk) egy réteg massza, erre ráhelyezzük a házikolbászt (főtt tojást...) befedjük a maradék húsmasszával.
4. Sütés 180 fokon kb 1 óra.
Megjegyzés: hidegen, melegen kitűnő. Felvágott helyett is jól használható szendvicsbe, hidegtálra. Hidegen egészen vékonyan szeletelhető. Hűtőben sokáig eláll.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.