GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett gluténmentes diétával?

GM-LM Kötözött sült pulykacomb

 

 

 

gm-lm_kotozott_sult_pulykacomb.jpggm-lm_kotozott_sult_pulykacomb.tt.jpg

 

 

 

Közel 20 éve nem eszünk felvágottakat. Egy kedves ismerősömtől anno tanultam egy olyan sütési megoldást, amely lehetővé teszi, hogy még a legszárazabb husok - pulykamell, sovány pulykacomb - sem száradnak ki sütés közben, sőt. Többféleképpen fűszerezhetőek, szaftosak maradnak, nagyon vékonyan szeletelhetőek. Így nem csak sülthúsként adható asztalra. Hidegen, melegen egyaránt tálalható.

 

 

 

Egyáltalán nem vesz fel a sütésnél olajat (visszamérve ellenőrizhető), így a számításnál csak a hús tápértékadatai  lettek  figyelembe véve.

 

 

 

Elkészítés:

 

 

 

1. A húst sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint további fűszerek adhatóak: kömény, rozmaring...) pácolásra alkalmas tálba helyezzük, felöntjük annyi olajjal, amennyi ellepi (nekem a jénai tálba 2 dl ) 4 gerezd fokhagyma a tetejére. A tálat lefedjük,min. egy éjszakát pihentetjük.

 

 

 

gm-lm_pulykacomb_pacolas.jpg

 

 

 

2. Másnap a húst kivesszük a pácból, lecsepegtetjük.

 

 

 

3. A páclevet kisebb edénybe öntjük ( fokhagymát kivesszük belőle)

 

 

 

4. A pulykacombot is süthetjük egyszerűen, ma azonban feltekertem, átkötöztem. Igy lett a végén kötözött sült pulykacomb.

 

 

 

gm-lm_kotozott_pulykacomb.jpg

 

 

 

A húst sütőtálba helyezzük ( én ugyanabban a jénaiban sütöm, amiben pácolom.

 

 

 

5. Most jön a csavar: a páclevet felforrósítjuk olyan hőmérsékletre, hogy amikor ráöntjük a húsra, az azonnal kifehéredjen ( rostok összehúzódnak)

 

 

 

6. Sűtőbe helyezzük, 180 fokon megsütjük. A sütési idő függ a hús nagyságától.

 

 

 

A sütés ideje alatt a húst többször megforgatjuk, hogy minden oldala gyönyörű szint kapjon. Többször saját zsírjával meglocsoljuk.

 

 

 

Egyáltalán nem fröcsköli tele a sütőt.

 

 

 

Tálalható hidegen, melegen.

 

 

 

Megjegyzés: felvágott helyett

 

 

 

gm-lm_kotozott_sult_pulykacomb.szeletek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További hús ételek

 

 

 

 

 

 

 

mari_002.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Viletelné Markó Mária

 

 

 

Hotel Mama főszakácsa

 

 

 

06-30-2307529

 

 

 

herbapont@gmail.com

 

 

 

skype:markomari2

 

 

 

 

Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.

Melyik a jó és melyik a rossz?

1. Az ideális  testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.

2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd  meg.

Jó hírek ITT!

Rossz  hírek ITT!

 

 

Hogyan fogyhatsz könnyen?

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 621
Tegnapi: 363
Heti: 3 120
Havi: 11 543
Össz.: 2 101 894

Látogatottság növelés
Oldal: GM-LM Kötözött sült pulykacomb
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2024 - glutenmentesreceptek.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »