Kukoricalepény grillezett heringfilével
Kukoricalepény (tortilla?) első kisérlet
2 db 20 cm átmérőjű lepényhez
A kukoricalisztet tányérba mértem, hozzáadtam 2 dl vizet és sót. Elkevertem, galuska sűrűségű masszát kaptam.
1. Első adag : Serpenyőt felmelegítettem, a massza felét beleraktam, kanállal elegyengettem. Nagyon repedezett sülés közben. Nem tudtam megfordítani.
Ezért levágtam egy darab alufóliát és erre rácsúsztattam.
2. Második adag : a massza másik felébe belekevertem egy kevés olajat, így raktam az újra melegített serpenyőbe. Kevésbé repedezett, meg tudtam fordítani.
Ezt is egy darab fóliára csúsztattam.
Feltét:
volt itthon pácolt heringfilém (Bratheringsfilet). Kivettem a pácléből. Apróbb darabokra tördeltem, elosztottam a két lepényen (kevesebb is elég lett volna)
Meggrilleztem.
Díszítés: nyers reszelt cékla, ecetes torma
Igen jól sikerült összeállítás!
Viletelné Markó Mária
Herbalife Független Tanácsadó
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.