Brokkolileves
egy kicsit másképpen
Igy készíthetsz haragoszöld, roppanós brokkolit.
1. Fazékba vizet forralok. Amikor forr, egy csipet só, egy csipet cukor kerül bele.
2. Brokkoli rózsákat késsel levágom, szár nélkül. Megmosom. Bele a lobogó sós-cukros vízbe. Szűrőkanállal kavarok egyet rajta. 2 perc alatt kész. Szűrőkanállal kiveszem, tányérra teszem.
Mi legyen a vékony szárakkal, zsenge részekkel?
megmosom, megfőzöm a sós-cukros vízben. Kb. 10 perc.
Így készül az 1 perces brokkolileves
Turmixgépbe teszem a megfőzött zsenge szárakat, meleg szűrt csontlevessel felöntöm, egy csipet szerecsendió - összeturmixolom.
Tányérba öntöm, haragoszöld-roppanós brokkolirózsákat teszek bele.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
https://www.facebook.com/glutenmentesen2014