Párizsi csirkemell sült krumplival
Elkészítés
Csirkemell
1.Előző este az 1 cm-es csirkemell szeleteket bepácoljuk : só, örölt bors, 1 gerezd elkapart fokhagyma, 1 EK olaj.
Összeforgatjuk, a pácolóedényt lezárjuk(vagy lefóliázzuk). Hütőbe tesszük.
2. Sűrű palacsintatésztához 1 tojást felverünk egy csipet sóval, hozzákeverjük a lisztet és a kb. 1 dl házi natúr rizstejet. (lehet, hogy kevesebb is elég, liszttől, tojásmérettől függ)
3. A bepácolt csirkemell szeleteket belemártjuk a palacsintatésztába, majd forró olajban megsütjük. Hamar készen van.
Krumpli
1. Az egész krumplikat jó alaposan lesikáljuk.
2. Éles késsel sürün bevagdaljuk , éppen hogy csak az alja marad egyben.
(Tipp: amikor először készitettem 2 fakanál közé állítottam a krumplit, úgy vagdaltam be. A fakanál megakadályozta, hogy teljesen átvágjam a krumplit.)
3. Krumplit besózzuk, vékonyan olajjal (fokhagymás olajjal bekenjük) sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Sütési idő a krumpli méretétől függ 30-60 perc.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.