Sajtos nokedli,
kasespecle,kasknocken
Elkészítés
Nokedli:
1. Fazekba felteszünk vizet forrni
2. lisztet, tojást, olajat, csipet sót kb 1 dl vizzel fakanállal összekeverünk,
állni hagyjuk míg felforr a víz.
3. nokedliszaggatóval több részletben "kiszaggatjuk" a lobogó sós vízben. Amint feljön a tészta, rögtön kiszedjük jénaiba.
4. sajtot lereszeljük, összekeverjük a nokedlival, és felöntjük 1 dl tejszínnel.
5. sütőben átsütjük mig a tejszint felszívja, a teteje egy kis szint kap.
Sülthagyma:
Lisztkeverék: 1 EK rizsliszt, 1 EK kukoricaliszt, 1 EK kukoricakeményítő.
(zárható beföttesüvegbe a maradékot eltehetjük a következő alkalomra)
Összekeverjük.
A hagymát karikára vágjuk, karikákra szedjük a lisztben megforgatjuk bő olajban, vagy zsirban szinesre sütjük.
Tálalhatjuk egytálételként, vagy köretnek.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.