Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók 4 személyre:
A szószhoz: 1 liter nyáron befőzött paradicsom (süritett paradicsom),
1 gerezd fokhagyma, só, bors, egy darabka zeller, zöldpaprika, (ErősPista),
só, cukor
A húsgombocokhoz: 1/2 kg sovány darálthús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 hagyma fele apróra vágva, só, bors, örölt kömény, (ErősPista),
Rántáshoz: rizsliszt, kevés olaj vagy zsír, 1 MK pirospaprika.
1. Sós vízben félig megfőzzük a rizst, leszürjük, hülni hagyjuk.
2. Egy fazékban feltesszük a paradicsomlét (az üveget félig megtöltjük vizzel, ezzel kiöblitjük, ez is megy a paradicsomlébe. Felforraljuk. Fűszerezzük.
3. Összedolgozzuk a darálthúst a rizzsel, tojással, hagymával, ízlés szerint a fűszerekkel. Vizes kézzel kis gombocokat gyártunk, és a paradicsomszószba helyezzük.
4. Fedő alatt kb 1 órát főzzük kis lángon.
5. Elkészitjük a rántást rizsliszttel. A paradiszomszószhoz öntjük.
Összeforraljuk.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.