Tojásos nokedli
Elkészítés:
Nokedli:
1. Fazékban felteszünk vizet forrni, addig elkészítjük a nokedlit és még marad ideje egy kicsit állni is.
2. Keverőtálba kimérjük a 200 g. kukoricalisztet, sózzuk. Ráütünk 2 tojást, hozzáadunk 2 EK olajat, 1 dl vizet. Fakanállal összeállítjuk.
Sűrűbbnek, ruganyosabbnak kell lennie, mint a buzalisztes változatnak, mert különben szétfő.
Ha a próbaadag szétfőne, egy kanál kukoricalisztet keverjünk a tésztába ( egyrészt, mert ahány zacskó liszt, annyi féle - másrészt függ a tojás nagyságától)
3. Lobogó sós vízbe szaggatjuk a nokedlit. Amint a víz felszinére feljönnek a nokedlik, azonnal szedjük ki szűrőkanállal.
Tojásos nokedli:
Magasfalu serpenyőbe olajat (vagy zsiradékot) hevítünk, ebben átforgatjuk az elkészült nokedlit.
4 tojást tányérban felverünk, sózzuk és a nokedlire öntjük. átforgatjuk.
Megjegyzés:
* több féle lisztből próbáltam már nokedlit gyártani, nálunk ez a nyerő.
* ár-érték arány nagyon jó
* egy dologról ne felejtkezzünk el, ahány ház, annyi ízvilág.
* ez a kukoricalisztből készült nokedli nálunk az alapja a sajtos és parasznokedlinek is.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg, különösen 50 felett?