Habos linzer eperrel és rebarbarával
Elkészítés
1. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük. Rebarbarát mossuk, pucoljuk, 1 cm-es darabokra vágjuk.
2. Liszteket összekeverjük a keményítővel, 100 g. cukorral, majd a vajjal (LM margarinnal) elmorzsoljuk.
3. Tésztához hozzáadjuk a tojások sárgáját, összeállítjuk. Ha szükséges LM tejfölt adunk hozzá.
4. Sütőpapirral bélelt tepsibe kinyujtjuk. Megszórjuk a rebarbarával, eperrel.
5. 160 fokon sütjük kb 20 percig.
6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. Több részletben hozzáadjuk a 150 g. cukrot. Fényesre verjük a habot.
7. 20 perc eltelte után a tésztára kenjük a habot és 100 fokon további 15-20 percig szárítjuk.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg, különösen 50 felett?