GM Őszibarack
Elkészítés
Tészta
1. vajat (margarint, zsírt) kikeverjük a cukorral (tegyünk bele 1 cs. vaniliáscukrot is) és a tojássárgákkal.
2. Vegyítsük össze a liszteket
3. A vajas krémhez keverjünk hozzá 3 EK lisztkeveréket, adjuk hozzá a sütőport és házi natur rizstejet. Keverjük össze.
4. Letakarva pihentessük egy órát.
5. Pihentetés után a többi liszttel gyúrjuk össze , rizsliszttel beszórt nyújtólapon. Omlós tészta állagu lesz.
6. Tésztát felezzük, rudakká sodorjuk, szeleteljük, diónagyságú gömböket formázzunk.
7. Sütőpapirral bélelt tepsire helyezzük. Sütés közben nőni fognak.
8. Sütés 180 fokon kb 20-25 perc. Legyen egy kis szine.
Sütés után
1. Azonnal, még forron a tésztagömbök alját késsel kivágjuk, óvatosan kikaparjuk egy keverőtálba
. Könnyen törik. Vigyázzunk!
Töltelék
A tésztagömbök kikapart belsejét összekeverjük a töltelék hozzávalóival.
Legegyszerűbb egy kanál segítségével átdolgozni.
A töltelékkel megtöltjük a félgömböket egy mokkáskanál segítségével.
Két felet összeragasztunk a töltelékkel. Óvatosan, mert már könnyen törik a tészta.
Díszítés
Egy mélytányérba öntsünk kristálycukrot
Vegyünk elő 2 csészét. Az egyikbe csészébe öntsük bele a vérnarancs aromát, a másikba a zöldmandulát.
Készítsünk elő egy ecsetet ( Tupper szilikon ecsetet használok)
Élethű őszibarackok festéséhez használjunk több csészét, különböző víz-aroma aránnyal , széles szinpalettát tudunk kialaktani.
A töltelékkel összeragasztott tészta gömbök egyik felét pingáljuk ki a vérnaracs aromával, a másik felét a zöldmandulával.
Hempergessük meg a kristálycukorba, tegyük tálra.
Marcipánlevelekkel is diszithetjük. ( a képen citromfű levelével diszitett példányok láthatóak)
Megjegyzés:
ízre sokkal jobb, mint a buzalisztes, bár nehezebben lehet vele dolgozni, könnyen törik.
legközelebb zsírral fogom elkészíteni
(Forrás: Prima Konyha Magazin 5. /2005 május) - azóta sütöm évről-évre
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.