GM Spenótos, sajtos afrikai harcsa
Könnyen laktózmentesíthetjük is LM sajt használatával.
Elkészítés:
Spenótot raktam el télire. 1 kg spenótot megmosok, lecsipem a szárát, nagy fazékba teszem, 0,5 l vizet öntök rá. Felforralom, lelottyasztom.
Kb.10perc.
3 adagban leturmixolom, 2 adagot zacskóba öntök, lehűtöm, fagyasztom.
1 adagból spenótot készítek a következő módon:
1. Kevés olajon megfuttatok 1 EK rizslisztet, hozzákeverek 2-3 gerezd elkapart fokhagymát.
2. Ráöntöm a saját levével együtt a spenótot.
3. Fűszerezem: só, örölt bors.
4. 2-3 percig összerottyantom. Kész.
Afrikai harcsa
1. 2-3 cm-es szeletekre vágom, besózom.
2. Kevés kukoricalisztben megforgatom.
3. Kevés forró olajban mindkét oldalát a halszeleteknek pirosra sütöm.
Grillezés
1. grillrácsra alufóliát teszek
2. ráhelyezem a megsütött halszeletkéket. Elosztom a tetejükön a spenótót (sűrű krém), megszórom reszelt sajttal
3. meggrillezem, amig a sajt egy kis szint nem kap.
Megjegyzés: halszeleteket natur is süthetjük.
Viletelné Markó Mária
"Hotel Mama" főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.