GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

ÉDES TÉSZTÁK, SÜTEMÉNYEK

 

GM-LM "Pischinger?" avagy töltött "Carlos Hörnchen"

gm-lm_toltott_carlos_hornchen.jpg

GM-LM Darálós keksz

gm-lm_daralos_keksz_osszkep.jpg

GM-LM Almás pite

gm-lm_almaspite_osszkep.jpg

GM-LM-TM "Almás rétes" rizspapirral

gm-lm-tm_almas_retes_rizspapirral_.jpg

GM-LM Rácsos linzer

gm-lm_racsos_linzer_kep.jpg

GM-LM Szalagos tepsis fánk

gm-lm_szalagos_tepsis_fank_-_kivul-belul.jpg

GM-LM Kókuszos-répás szelet

gm-lm_kokuszos-repas_szelet.jpg

GM-LM Túrós rizstorta

gm-lm_turos_rizstorta.szelet.jpg

GM Csokis-gesztenyés-marcipános torta

kellemes_unnepeket.jpg

GM-LM Linzer

gm-lm_linzer.jpg

GM-LM Háromszög, fahéjas-szegfűszeges meggylekvárral töltve

gm-lm_haromszog._hul..jpg

GM-LM Oroszkrémtorta

gm-lm_oroszkremtorta.jpg

GM-LM Mézes krémes

gm-lm_mezes_kremes.jpg

GM-LM Mézeskalács Adventi naptár

gm-lm_adventi_naptar.jpg

GM-LM Mézes aprósütemény narancslekvárral, csokimázzal

gm-lm_karacsonyi_mezes_narancsos_csokis_korongok.jpg

GM-LM Adventi gyertyák puha karácsonyi mézestésztából

gm-lm_adventi_gyertyak_puha_mezesbol.jpg

GM-LM Karácsonyi mézes egyveleg

gm-lm_karacsonyi_mezes_egyveleg.jpg

GM-LM Kókuszos rizskoch

(natur rizstej készítésénél maradó törmelékből)

gm-lm_kokuszos_rizskoch.jpg

GM-LM Vaniliakrémes muffin kandírozott rózsaszirmokkal

nevnapra.jpg

GM-LM Marcipános mákos béles

gm-lm_marcipanos_makos_beles.jpg

GM-LM Kölestúrós palacsinta

gm-lm_kolesturos_palacsinta.jpg

GM-LM Diós csoki szelet

gm-lm_dios_csoki_szelet.talcan.jpg

GM-LM Förster kocka (mézes, diós, kókuszos)

gm-lm_forster_kocka.2._jpg.jpg

GM-LM Vendégváró

gm-lm_vendegvaro_-_szelet.jpg

GM-LM-TK Pudingos keksz

gm-lm-tm_pudingos_keksz.jpg

GM-LM-TM Csicseriborsó palacsinta

gm-lm-tm_csicseriborso_palacsinta.jpg

GM-LM Karácsonyi kalács

gm-lm_karacsonyi_kalacs_-_felvagva.jpg

GM-LM Töktorta

gm-lm_toktorta.jpg

GM-LM-TM Kukorica keksz

gm-lm-tm_kukorica_keksz_hazi_baracklekvarral.jpg

GM-LM Talkedli (cseh fánk)

gm-lm_talkedli_talalva.jpg

GM-LM Rizskoch

gm-lm_rizskoch.jpg

GM-LM Szilvás pite

gm-lm_szilvas_pite.jpg

GM-TM Kókuszos tekercs (tojás és tejfehérjementes)

gm_kokuszos_tekercs.jpg

GM-LM Képviselőfánk torta (élesztő és sütőpormentes)

gm-lm_kepviselofank_torta_-_feldiszitve.jpg

GM-LM Kató kocka

gm-lm_kato_kocka_szelet.jpg

GM-LM hamis túrós főzőtökből

gm-lm_hamis_turos_szelet.jpg

GM-LM Tök Jó szelet

gm-lm_tok_jo.jpg

 

GM-LM Céklás sütemény

gm-lm_ceklas_sutemeny.szelet.jpg

GM-LM-TM Csigakeksz

gm-lm_csigakeksz_.jpg

GM-LM-TM Mézes teasütemény

gm-lm_mezes_teasutemeny_.jpg

GM-LM Diós palacsinta

gm-lm_dios_palacsinta.jpg

 

GM-LM Rizskoch vaniliakrémmel (natur rizstej készítésénél megmaradó törmelékből)

gm-lm_rizskoch_vaniliakremmel.jpg

GM Csokis-marcipános piskóta

gm_csokis-marcipanos_piskota.1.jpg

 

GM-LM Csokis puncstorta

gm-lm_csokis_puncsos_szelet_.jpg

 

GM Zeneszelet (mini tortácskák Mozartkugel-re hangolva)

gm_zeneszelet.jpg

GM-LM Zserbó-palacsintatorta

gm-lm_zserbo-palacsintatorta.jpg

GM csigák rizslisztből

gm_csigak_rizslisztbol.jpg

 

GM-LM Diós almatorta

gm-lm_dios_almatorta_szelet_.jpg

GM-LM Somlói kocka

gm-lm_somloi_kocka_.jpg

GM-LM Diós Banánlenyér

gm-lm_dios_banankenyer.jpg

GM-LM Rizskoch boszorkányhabbal

gm-lm_rizskoch_boszorkanyhabbal.jpg

GM-LM Elfuserált pilóta keksz szelet

gm-lm_elfuseralt_pilota_keksz_szelet.jpg

GM-LM Almás palacsinta tál

gm-lm_almas_palacsinta_tal.jpg

GM-LM Almás Streosel

gm-lm_almas_streosel.jpg

GM-LM Vajas fehérje szelet

gm-lm_vajas_feherje_szelet.jpg

GM-LM Aranygaluska

gm-lm_aranygaluska.jpg

GM-LM Porhanyós kifli tojás nélkül

gm-lm_porhanyos_kifli_.jpg

GM-LM Szilvás gombóc

gm-lm_szilvas_gomboc.jpg

 

GM Kókuszos csoki

gm_kokuszos_csoki_bonbon.jpg

GM-LM Csokis cukkiniszelet

gm-lm_csokis_cukkini_szelet.jpg

GM Fahéjas csigák

fahejas_csigak.jpg

GM-LM barackos-mákos vajaspiskóta

barackos_makos_vajaspiskota.jpg

 

GM Tejfölpiskóta sárgabarackkal

gm_tejfolpiskota_sargabarackkal.jpg

GM Hamis szelet

hamis_szelet_1.kiserlet.jpg

GM-LM Meggyes krumpligombóc

meggyes_krumpligomboc.jpg

GM Tiroli rétes 2.kisérlet

gm_tiroli_retes_2014.06.30.jpg

GM-LM Palacsinta

gm-lm_palacsinta.jpg

GM-LM Tiroli rétes

gm-lm_tiroli_almas-cseresznyes_retes_szelet.jpg

GM Meggyes tejfölpiskóta

gm_meggyes_tejfolpiskota.jpg

 

GM Túrós csiga

gm_turos_csiga.jpg

Rizskoch meggyel

rizskoch_meggyel.jpg

Faeperzselés vaníliakrémes muffin

faeperzseles_vaniliakremes_muffin.jpg

GM-LM csokis-kókuszos

gm_csokis_kokuszos.jpg

 

Cseresznyés-citrommázas rizsfelfújt

cseresznyes_citromos_rizsfelfujt.jpg

Cseresznyés-diós tejfölpiskóta

cseresznyes_dios_tejfolpiskota.jpg

Mandulás-kávés szelet

mandulas-kaves_szelet.jpg

 

Gyors leveles vajastészta 2. kisérlet

gyors_leveles_vajasteszta_2._franciakremes.1.jpg

GM linzerkarika eperrel-rebarbarával, "Pavlova"sipkával

versenymu_az_eperunnepre.jpg

Epres túrógombóc

epres_turogomboc.jpg

 

Kakós szelet

kakaos_szelet_2014.05.18.jpg

 

GM Őszibarack

oszibarack.jpg

Muffin

muffin_.2014.05.09.jpg

GM túrós pite

turos_pite_2014.05.06.jpg

Csokoládés kocka

csokolades_kocka_2014.05.04.jpg

 

Bodzavirág rizslisztes-rizstejes palacsintatésztában

bodzavirag_rizstejes_palacsintatesztaban_2014.05.03.jpg

 

Gyorsan készíthető GM leveles vajastészta 1.kisérlet

gyorsan_keszitheto_leveles_vajasteszta_.jpg

 

Habos linzer eperrel és rebarbarával

habos_linzer_szeletek_eperrel_rebarbaraval_2014.04.25.jpg

Citromszelet

citromszelet_2014.04.21.jpg

 

Húsvéti "Nyuszipopo" muffin

nyuszipopo_muffin_2014.04.18.jpg

Csokis-narancsos muffin

csokis_narancsos_muffin_alap.jpg

Túrós-barackos Streosel

turos-barackos_streosel._felvagva_jpg.jpg

 

Rizsfelfújt torta

rizsfelfujt_torta_vaniliakremmel_es_eperrel.jpg

 

Diós csók

dios_csok.jpg

 

Édes fagyitölcsér

edes_fagyitolcser.jpg

 

Rizstejfelhő szelet

rizstejfelho.jpg

Házi natúr rizstejjel készült túrós hernyókifli

rizstejes_turos_hernyokifli.jpg

 

Kókuszos keksz

kokuszkeksz.jpg

 

Rizstörmelékkoch házi natur rizstejjel

rizstej_keszites_mellektermeke_-tormelekkoch.jpg

 

Tepsis raffaello

tepsis_raffaello_2.jpg

 

Palacsinta rizslisztből és házi natur rizstejből

palacsinta_rizslisztbol_es_hazi_natur_rizstejbol.1.jpg

 

Valami almás

valami_almas_1..jpg

Diós tejfölpiskóta

dios_tejfolpiskota_2014.03.02.jpg

Teasütemény

teasutemeny_2014.03.01.jpg

 

Ribizlis-habos süti

gyumolcsos_habos_suti_.jpg

Hernyókifli

hernyokifli_2.jpg

Krumplitorta

krumplitorta_2014.02.02.jpg

Turofánk

turofank.jpg

 

Túrógombóc

turogomboc_talalva_2014.02.17.jpg

Csokifelfújt florentinkalapban

csokifelfujt_florentinkalappal.jpg

Gesztenyekocka

gesztenyekocka_.2014.02.14.jpg

CÉKLATORTA

ceklatorta.jpgceklatortaszelet.jpg2014.01.17_ceklatorta_tt.jpg

 

Célszerű akkor készíteni, amikor házi céklasalátát állítunk össze.

1. Egyben megfőzzük a céklákat, amikor kész 1-2 darabot (25-30 dkg) elveszünk, gyorsan megpucoljuk és apritógéppel pépesítjük.

2. Vajat a főzőcsokoládéval(keserűcsokival) felolvasztjuk.

3. 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk.

4. 3 tojássárgát 10 dkg cukorral habosra keverünk.

5. Liszteket elegyítjük a sütőporral, kukoricakeményítővel, daráltdióval.

6. Sárgakrémhez hozzákeverjük a céklapépet, vajascsokit, majd a lisztkeverékünket. Végül óvatosan a fehérjehabot.

7. sütőformát vékonyan kivajazzuk, rizsliszttel beszorjuk (vagy sütőpapirral kibélelünk egy tortaformát). Beleöntjük a keveréket.

8. légkeveréses sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 40 perc)

nem voltam elég óvatos a fordításnál. Ha gyűrűben készítjük, a formára helyezzük a tálcát, azzal fordítsuk.

A fehér csokimázzal a fordítási balesetet álcáztam.

Legközelebb ha készítek a tésztába citrom és narancshéját is fogok reszelni.

 

 

 

 

 

Krumplitorta

krumplitorta_tt.jpg

2014-01-11_16.21.51.jpg

Hozzávalók:

Piskóta: 25 dkg áttört főtt krumpli, 4 tojás, 25 dkg. porcukor, 3-3 EK rizs és kukoricaliszt, 1 csomag sütőpor

Krém: 25 dkg áttört főtt krumpli, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 dkg keserű kakaópor, 1 csomag vaniliáscukor, izlés szerint rum vagy rumaroma.

Krumplit megmossuk, héjában feltesszük főzni. Amikor kész, a főzővizet leöntjük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomóval áttörjük.

Elkészítjük a piskótát. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk.

4 tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört krumpli felét (25 dkg) , majd a sütőporral elkevert liszteket. A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Sütőpapirral bélelet  tepsibe simitjuk, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Kiboritjuk, hűlni hagyjuk.

Elkészítjük a krémet: a vajat habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a maradék áttört krumplit (25 dkg), kakaóport. Rummal és a vaniliáscukorral izesítjük.

A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük a krém felével. A másik felével bevonjuk a tésztát.

Egyszerűbb, ha egyszerűen csak megkenjük a krémmel a tésztát.

Nagyon finom, hamar elfogy.

 

Császármorzsa

csaszarmorzsa.jpg

ÚJRAHASZNOSÍTOTT. Volt 2 adag kukoricadarából készült, viszont teljesen szétfőtt grizgaluska tésztám, amit leszűrtem, lehűtöttem.

Egy edénybe kimértem 1/4 liter kukoricadarát, 1/4 liter kukoricalisztet, 1/2 liter tejet és ehhez hozzákevertem még a szétfőtt grizgaluska tésztát. Állni hagytam egy órát.

4 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem

4 tojás sárgáját 10 dkg cukorral krémesre kevertem, hozzáadtam a tejben áztatott tésztához. 1 citrom héját belereszelte. Majd hozzákevertem a fehérjehabot.

Tepsibe 1 dc olajat öntöttem, sütőben felforrositottam. Beleöntöttem a masszát. Innentől már pont úgy járunk el, mint a császármorzsánál. Ha szépen pirul a teteje, villával, kanállal megkeverjük, morzsálódásig sütjük.

Nagyon finom lett.

 


dios_vizespiskota.jpg

DIÓS VIZESPISKÓTA

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg rizsliszt, csipet só, víz, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaniliáscukor

1./ 4 tojásfehérjét csipet sóval 4 EK melegvizzel kemény habbá verünk.

2./ 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral, vaniliáscukorral és 4 EK melegvizzel krémesre keverjük.

3./ darált diót, rizslisztet elvegyitjük a sütőporral.

4./ a sárgakrémhez apránként, felváltva hozzáadjuk a diós lisztet és a habot.

5./ sütőpapirral bélelt tepsin, előmelegitett sütőben , légkeveréses esetén 160 fokon tűpróbáig sütjük.

Bármilyen krémmel, lekvárral tölthetjük, alkalomnak megfelelően diszithetjük.

 

 

Ajándék de gluténmentes

ajandek1.jpg

 Alap: gluténmentes mézes-tallér

Hozzávalók: 15 dkg lisztkeverék ( kukorica-, rizsliszt ), 3 EK méz, 1 KK porcukor, 1 KK kukoricakeményitő, 5 dkg margarin, 1/2 KK sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék, reszelt narancs és citromhéj

Töltelék: izesitett gluténmentes vizes piskóta

Hozzávalók a piskotához: 4 tojás, 8 EK viz, 21 dkg liszt (  rizs-, kukoricaliszt) 1 KK sütőpor, 1 KK kukoricakeményitő, 20 dkg cukor.

Hozzávalók az izesitéshez: 1 adag főzött kávé, 2-3 EK sárgabaracklekvár, 1-2 EK kakaópor, rum vagy rumaroma, 5 dkg vaj.

4 tojásfehérjét 4 EK vizzel kemény habbá verjük.

4 tojássárgát a cukorral és a 4 EK vizzel krémesre keverjük.

Lisztet, sütőport, kukoricakeményitőt összevegyitjük, és a habbal felváltva, több lépésben a sárga krémhez keverjük.

Sütőpapirral bélelt tepsin megsütjük. Hamar készen van.

Még melegen "vájlingba" tépkedjük a kész piskótát. Megizesitjük és egyneművé összeállitjuk.

Kúpokat formázunk és a kúpokat ráültetjük a mézes-tallérrokra.

Habcsók

Minden tojásfehérjére 7-8 dkg cukrot számitsunk.

Gőz felett habüstben a tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, szakadásig.

Kezdődhet a diszités. A főzött habot nyomózsákba kanalazzuk, és kezdődhet a kupok elrejtése.

 

Florentin de gluténmentes

florentiner_glutenmentes.jpg

Hozzávalók

Tésztához:

15 dkg liszt ( kukorica-, rizsliszt)

5 dkg cukor

1 csomag vaniliáscukor

1 tojásfehérje

6,5 dkg hideg vaj

2 EK viz

gyorsan összedolgozni, 1 órát hidegben pihentetni. Kinyújtani. Sütőpapirral bélelt tepsibe helyezni.

Rátéthez:

5 dkg vaj

10 dkg cukor

2 EK méz

12,5 dkg tejszin

40 dkg dió, mandula, kesudio, mogyoro,  kandirozott, aszalt gyümölcs

Nagy serpenyőben feloldjuk a cukrot, mézet, vajat, amig enyhén barna lesz. Hozzáöntjük a tejszint és kb. 2 percig forraljuk.

Majd  belekeverjük az apritott magokat és a kandirozott, aszalt gyümölcsöket. Kb 3 perc alatt összeáll. Ráöntjük a tésztára.

180 fokon 10-12 percig sütjük, még forron felvágjuk.

Ha kihült csokimázzal bevonhatjuk az alját, oldalát, de el is maradhat.

 

Mit hoz a Mikulás?

 

glutenmentes_gyomberes.jpg

Gluténmentes gyömbéres.

Hozzávalók: 1 adag Gluténmentes F1

                    1 narancs és 1/2 citrom frissen facsart leve

                    frissen reszelt gyömbér

                    mentalevél

Mit hoz a Mikulás?

mikulas-szan.jpg

 Gluténmentes mézes-tészta és egy bevált szán-szabásminta.

Az alkatrészek karamellel vannak összeragasztva (csak nagyon óvatosan, könnyen megégetheti az ujjainkat)

Gyertyagyújtás másképpen

 

glutenmentes_gyertyagyujtas.jpg

Mézes tészta hozzávalói:

 

15 dkg lisztkeverék ( kukorica-, rizsliszt)

3 EK méz, 1 KK porcukor, 1 KK kukoricakeményitő, 5 dkg margarin

1/2 KK sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék, reszelt narancs és citeromhéj, ribizli vagy narancslekvár a korongok összeragasztásához, aszalt füge és mandula vagy sárgabarackmag a gyertyaláng kialakitásához.

A hozzávalókat összedolgozzuk, rizsliszttel beszort lapon kinyujtjuk. Pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki.  Előmelegitett sütőben megsütjük.

Hamar kész, figyelni kell.

Ha kihült lekvárral egymásraragasztjuk a korongokat.

Cukormáz: 2-3 EK porcukrot kevés citromlével kikevertem.

A cukormázat rácsorgatjuk a gyertya tetejére és megkoronázzuk a fügéből formázott lánggal.

 

Karácsonyfadiszek

készülnek a mézes karácsonyfadiszek aszalt gyümölcsökkel diszitve.

 

glutenmentes_mezes_aszalt_gyumolcsos_diszitessel.jpg

 

 Mézes tészta hozzávalói: 15 dkg lisztkeverék ( kukorica-, rizsliszt), 3 EK méz, 1 KK porcukor, 1 KK kukoricakeményitő, 5 dkg margarin, 1/2 KK sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék

A hozzávalókat összedolgozzuk, rizsliszttel beszort lapon kinyujtjuk. Kiszurjuk a figurákat. Előmelegitett sütőben megsütjük.

Hamar kész, figyelni kell.

Még melegen egy vastag tű fokával átszúrjuk a diszeket, igy kihülés után könnyedén át tudjuk fűzni a cérnát.

Ha kihültek az apróságok izlés szerint diszithetjük, bevonhatjuk.

Cukormázzal ragasztottam fel az aszalt gyümölcsöket ( sárgabarack, áfonya, mazsola) és a diószemeket.

Cukormáz: 1 EK porcukrot kevés citromlével kikevertem.

 

glutenmentes_mezes_csillagszivharang.jpg

 

 

 

Csokis-narancsos muffin vörösáfonyával glutenmentes_csokis-narancsos_muffin.jpg

 

 Mit gondolsz? Egy ilyen gluténmentes muffin összeállítás elmegy az ünnepi asztalon, vagy akár ajándéknak?

Hozzávalók: 10 dkg jó minőségű csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg sárgabaracklekvár, 1/2 narancs leve, 15 dkg liszt ( rizs- és kukoricaliszttel készült felesbe), 1 mokkáskanál sütőpor.

A csokoládét a vajjal felolvasztjuk.
2 tojást a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lekvárt, narancslét, csokis vajat, a liszttel elkevert sütőport. Szóval mindent bele.
Sütőpapírba kanállal adagoljuk, csak félig legyen.
Előmelegített sütőben (gáz 4-es) légkeveréses 16 fokon tűpróbáig sütjük.

Kihűtjük.
Máz: frissen darált porcukor, 1/2 narancs átszűrt leve. Fényesre kikeverjük, a muffinok tetejére csorgatjuk. Jól jöhet, ha kéznél van egy vizes kés. Hamar szárad.

Díszítés: vörös áfonya, citromfű

 

Mogyorót rejtő Kókuszcsók

 

2013-11-13_18.04.19.jpg

 

Egy lábasba annyi vizet öntök, hogyha ráhelyezem az üstöt, az ne érjen bele. Vizet forralok, ha már lobog ráhelyezem a rézüstöt, benne 4 tojásfehérje (ami nem kellett a linzerhez) és kemény habbá verem egy csipet sóval. Hozzáadok 28 dkg cukrot, és folyamatosan verem szakadásig. Ekkor hozzáadok "ne sajnáld ki belőle" mennyiségű kókuszreszeléket, beleforgatom.

Tepsire sütőpapírt helyezek. 2 vizes kiskanál segítségével halmokat rakok, közepébe 1 szem mogyorót bűvészkedek. Ha már minden ragad, készen is vagyunk, mehet a sütőbe. 100 fokon szárítom, amíg könnyedén leválik a papírról.
Maradt még egy kis csokimázam, azzal megcsorgattam.

Igaz cukor van benne, de gluténmentes.

 

Diós linzer ribizlilekvárral ragasztva 1374561913665.jpg

 

Sárgabarack lekvárral töltött linzer

 

2013-11-11_17.50.26.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 184
Tegnapi: 627
Heti: 811
Havi: 10 625
Össz.: 704 780
Oldal: Édes tészták,sütemények
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2017 - glutenmentesreceptek.hupont.hu