Gyümölcsös-habos sütemény
( egy német recept gluténmentesített változata)
Elkészítés:
1. A liszteket kimérjük, "vájlingban" összekeverjük csipet sóval, 10 dkg cukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal.
2. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a tésztához adjuk, a fehérjéből majd a hab készül.
3. Összeállítjuk a tésztát a tojássárgákkal és a tejföllel (eredeti recepthez nem kellett, de különben nem állt össze a tészta)
4./ Rögtön (nem kell keleszteni) kinyujtjuk sütőpapiron, nagy tepsiméretnél egy kicsit kisebbre.
Rizsliszttel szórjuk be, úgy nem ragad a nyujtás során.
Széleket kézzel elegyengetjük.
5./ Fagyasztott ribizlit felengedjük, lecsepegtetjük, elosztjuk a tészta tetején.
6./ 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
7./ Mialatt a tésztát elősütjük, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd 15 dkg cukorral fényesre tovább verjük.
8./ Az elősütött tészta tetején egyenletesen elkenjük a fehérjehabot, és további 20 percig sütjük 150 fokon.
(későn jutott az eszembe visszavenni a hőmérsékletet, így egy kicsit megpirult a teteje. Ha visszavesszük a hőt, szinte teljesen fehér marad a hab.)
9./ Lehűtjük (ha tudjuk, mert a sáskahad már támadásra készül), felszeleteljük.
Megjegyzés: egyszerű, könnyű tészta. Gluténmentesített változata, szinte teljesen megegyezik izre, állagra az eredetivel.
Nyáron friss, télen fagyasztott gyümölcsökkel készíthető.
Számomra a legfinomabb összeállítás : rebarbara eperrel
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?