Zsemle Glutenix Alfa-Mixből tangzonggal
Első kisérlet: lapos, de ropogos a héja
Így készíthetsz lapos, de ropogós héju zsemlét:
1. Élesztőt kevés langyos cukros vízben felfuttatjuk.
2. Keverőedénybe tesszük a hozzávalókat és dagasztóspirállal egyneművé dolgozzuk.
3. Megjegyzés: formázhatatlan volt a tészta, így egy mélytányérba rizslisztet tettem, abba mártogattam a kezemet, hogy gömböket tudjak formázni, és a zsemléket is meghempergettem benne. Vélhetően sok vizet tettem bele. Legközelebb csökkenteni fogom, úgy próbálom meg.
4. Sütőpapirral bélelt tepsin kelesztjük kb 60 perc, mig duplájára nő.
5. 200 fokon 15 perc sütés után a tetejét olajos vizzel lekenjük, 5-10 perc alatt készresütjük.
A sütőbe kis edénybe vizet rakunk.
Megjegyzés: frissen ropogósnak mondható héj, puha bél. Laposra sikeredett.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.