Karfiol gratenmártással
Elkészítés:
A megpucolt, megmosott, rózsáira szedett karfiolt zöldség- vagy húslevesben roppanósra főzzük. Kiszedjük. Lehűtjük.
Tűzálló tálat kifényesítünk zsiradékkal, rizsliszttel behintjük (régen zsemlemorzsát használtam erre).
A tálban elhelyezzük a karfiolrózsákat.
Elkészítjük a gratenmártást (teflonos edényben célszerű):
vajat felolvasztjuk, rizslisztet beleszórjuk, megfuttatjuk. Felöntjük a tejjel, és folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről.
Belekeverünk egy tojássárgáját, megfűszerezzük sóval, örölt borssal, reszelt szerecsendióval, végül hozzákeverjük a reszelt sajtot (parmezán jellegű legyen,de kemény füstöltsajttal is különleges hatást érhetünk el.)
Ráöntjük ( vagy kanalazzuk) a karfiolrózsákra. Mehet a sütőbe. Légkeveréses sütőben 180 fokon hamar elkészül.
Husok mellé köretnek vagy salátával önálló ételként is tálalhatjuk.
Viletelné Markó Mária
Herbalife Független Tanácsadó
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.