GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

Karfiol gratenmártással

karfiol_gratenmartassal.jpgkarfiol_gratenmartassal_tt..jpg

Elkészítés:

A megpucolt, megmosott, rózsáira szedett karfiolt zöldség- vagy húslevesben roppanósra főzzük. Kiszedjük. Lehűtjük.

Tűzálló tálat kifényesítünk zsiradékkal, rizsliszttel behintjük (régen zsemlemorzsát használtam erre).

A tálban elhelyezzük a karfiolrózsákat.

Elkészítjük a gratenmártást (teflonos edényben célszerű):

vajat felolvasztjuk, rizslisztet beleszórjuk, megfuttatjuk. Felöntjük a tejjel, és folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük.

Levesszük a tűzről.

Belekeverünk egy tojássárgáját, megfűszerezzük sóval, örölt borssal, reszelt szerecsendióval, végül hozzákeverjük a reszelt sajtot (parmezán jellegű legyen,de kemény füstöltsajttal is különleges hatást érhetünk el.)

Ráöntjük ( vagy kanalazzuk) a karfiolrózsákra. Mehet a sütőbe. Légkeveréses sütőben 180 fokon hamar elkészül.

Husok mellé köretnek vagy salátával önálló ételként is tálalhatjuk.

 

 

mari_002.jpg

 

Viletelné Markó Mária

Herbalife Független Tanácsadó

06-30-2307529

herbapont@gmail.com

skype:markomari2

 

Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?

 

ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.

 

 

 





 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 523
Tegnapi: 783
Heti: 2 442
Havi: 12 256
Össz.: 706 411
Oldal: Karfiol gratenmártással
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2017 - glutenmentesreceptek.hupont.hu