Waldorf-saláta
Elkészítés:
1./ 1 EK majonézt elkeverünk 1 EK tejföllel, 1 mokkáskanál cukorra, kevés citromlével és örölt borssal.
2./ 2 nagy almát megmosunk, szárazra törlünk, egyforma darabokra vágjuk (az almamag különleges csemege, nem távolítom el a magházat). Majonézbe forgatjuk.
3./ A szárzellert megmossuk, szárazra töröljük, vékonyan felszeleteljük. Majonézbe forgatjuk.
4./ Pár szem diót szárazon lepiritunk.
5./ Salátát leveleire szedjük, mossuk, csepegtetjük.(Tupperware edényben akár 1 hétig is eltartható)
A díszitésnek szánt levelekről leitatjuk a nedvességet konyharuhával.
6./ Salátástálat kibélelünk salátával, ráhalmozzuk az almás-zelleres majonézes salátát. 1 salátalevelet vékony csikokra vágunk (eredetileg romai salátával, vagy ruccolával tálalják) megszórjuk a salátánkat és a dióval diszitjük.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.