Karalábés rizsropogós
Egy ötlet a rizstej készítésénél megmaradó rizstörmelék felhasználására.
Egy német zöldséges rizs recept adta az ötletet.
Elkészítés:
1. A rizstej készítése során megmaradt rizstörmeléket (áztatott, turmixolt, leszűrt, szárazra kinyomkodott) 2 dl sós vízzel folyamatos keverés mellett felfőzzük. Hűlni hagyjuk.
2. egy karalábét megpoculunk, lereszelünk.
3. A félig kihült rizsmasszához adjuk a lereszelt karalábét, 1 tojást, örölt borsot ( ha szükséges 1 EK kukoricalisztet). Ha vizes kézzel dolgozunk, kevesebb ragad a kezünkre. Összeállítjuk. Kisebb lapos pogácsákat készítünk ( kukoricalisztben meg is forgathatjuk)
4. Forró olajban szinesre sütjük mindkét oldalát.
Finom.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.