Zöldségleves nokedlivel
Leves:
A felforrósított zsiradékon a karikára vágott sárga és fehérrépát megdinszteljük. Felengedjük vízzel, amikor forr, hozzáadjuk egészben a hagymát, apró kockákra vágott zellert. Füszerezzük sóval, borssal, zöldpaprikával, izlés szerint Erős Pistával, petrezselyemzölddel.
Trükk: megmosott, rózsáira szedett karfiolt is roppanósra főzzük a levesben. Amikor már jó, villával vagy kanállal kiszedegetjük a levesből, lehűtjük. Ebből készül majd a karfiol gratinmártással.
Jobb ízű lesz a leves is, meg a karfiol is.
Nokedli:
Ez az első próbálkozás. Az adatok csak körülbelüliek. A következőnél pontosítok.
1 tojást egy csipet sóval felverünk. Hozzáadunk annyi rizslisztet, amennyit felvesz ( erre később visszatérek, mert függ a tojás méretétől és a rizsliszt minőségétől is).
Túl hignak találtam egy kis állás után is, ezért beleszórtam, belekevertem a galuskatésztába egy kis kukoricalisztet is. Így már kellő sűrűségű, állagú lett.
Forrásba lévő levesbe szaggattam (nokedliszaggatóval). 2-3 perces főzés után kiváló ízű, állagú nokedli kerekedett .
Ezek figyelembevételével a kalkulált kalória és tápanyag nagyon tájékoztató jellegű, de a nagyságrendet tükrözi.
Viletelné Markó Mária
Herbalife Független Tanácsadó
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2